Відчуття вільного падіння та наймовірні спогади - як приготуватися до стрибку з парашутом?

Одним з найпопулярніших видів розваг є надзвичайний досвід у повітрі. Відчуття повільного падіння, феноменальні види та усвідомлення легкості тіла. Це лише декілька найчастіше згадуваних почуттів людей, які мали можливість спробувати стрибок з парашутом львів

Стрибки з парашутом - надзвичайні відчуття та захоплення

Парашутний спорт — один з найпопулярніших повітряних екстремальних видів спорту. Це, безумовно, захопливий досвід і спогади, який запам’ятається надовго. Слід лише зробити крок у небо! Однак перед тим, як пізнати принади вільного падіння, необхідно приготуватися до першого стрибка з парашутом!

Покрокова підготовка. Що пам’ятати, плануючи стрибок з парашутом?

Підготовка до стрибка з парашутом — це багатоетапна робота, яку слід спланувати заздалегідь. Що робити, щоб стрибок з парашутом став справжнім задоволенням? Сьогодні цей екстремальний вид спорту приносить багато задоволення кожному, незалежно від попереднього досвіду.

  • Перед тим, як стрибнути, або що запам'ятати вдома

Існує декілька вказівок, яких необхідно дотримуватися, щоб взагалі мати можливість стрибнути з парашутом. Інструктор може відмовити у виконанні стрибка людям, вага яких перевищує  110 кілограмів. Чому? Оскільки в такій ситуації існує реальна небезпека, пов’язана з міцністю парашутного кріплення. Тож якщо хтось таємно мріє про стрибок з парашутом, варто підтримувати фізичну форму і щодня дбати про активний спосіб життя.

  • Як одягнутися для стрибка з парашутом?

Обов’язковим моментом підготовки до стрибка з парашутом є вибір зручного вбрання, яке не буде обмежувати рухів. Слід забути про короткі топи чи шорти. Необхідно обирати одяг, який захистить тіло від натертостей та охолодження. Не всім відомо про те, що температури в небі дійсно низькі, навіть коли на поверхні Землі по-справжньому тепло. Дуже важливим елементом спорядження для стрибків з парашутом є зручне взуття. Це гарантуватиме комфорт самого стрибка, а також пізнішої посадки, яка, безумовно, викликає багато емоцій.

Це безпечно? Стрибок з парашутом і здоров’я

Як і в багатьох інших видах спорту, стан здоров’я людини, яка планує стрибок з парашутом, справді важливий. Це правда, що початківцю не обов’язково бути видатним спортсменом, але його стан не повинен відрізнятися від середнього. Перш ніж планувати стрибок з парашутом для себе або своїх близьких, слід перевірити,  які є протипоказання. У списку найпопулярніших захворювань, які унеможливлюють виконання стрибка з парашутом, можна знайти:

  • хвороби хребта,
  • тендітні кістки,
  • збої в роботі дихальної та кровоносної систем,
  • епілепсію.

Окрім цих винятків, парашутний спорт — це, на відміну від зовнішнього вигляду, вид спорту, яким можуть займатися всі — і молоді, і трохи старші.

Чи варто стрибати з парашутом? Звичайно, так!

Це риторичне питання. Звичайно, воно того варте! Шанувальники цього виду спорту запевняють, що можливість побачити Землю з висоти пташиного польоту не можна переоцінити. Просто перебування на такій висоті та хвилювання, яке з цим виникає, коштує всіх грошей.